FISIOMÈDIG GIRONA GROUP 2013, S.L.P. utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Si continua navegant o premeu el botó “ACCEPTAR” considerarem que accepta tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra
Acceptar
ES
Fisiomèdic Grup.jpg Fisiomèdic Grup (0).jpg Fisiomèdic Grup (1).jpg Fisiomèdic Grup (2).jpg

Serveis FMG

 

Fisioteràpia

Des del punt de vista etimològic, fisioteràpia significa tractament mitjançant agents físics com l'exercici terapèutic, el massatge, termoteràpia, mobilitzacions, ...
A FMG la fisioteràpia s'aplica de manera personalitzada per tal de millorar l'estat del benestar del pacient sobretot dins del marc de l’aparell locomotor.

Recuperació

Aquest tractament no és individualitzat i cada fisioterapeuta té una ràtio de 3-4 pacients a l’hora. És l’únic tractament que està cobert per les mútues, sempre i quan s'aporti una petició mèdica i la corresponent autorització de la companyia.

Mútues concertades:
L'únic tractament cobert per les següents mútues és la recuperació, prèvia petició mèdica i autorització de la companyia.

Osteopatia

L’osteopatia és un procediment terapèutic holístic en què es concep el cos com una unitat funcional integral. L'abordatge de la teràpia pot aplicar-se des del punt de vista estructural, cranial i visceral.
Es realitza una exploració exhaustiva en la qual es valora les limitacions de mobilitat dels teixits, per així poder trobar l'origen del problema i aplicar les maniobres necessàries per tal de millorar aquestes restriccions.

Ones de xoc

En el nostre centre de Girona (Fisiomèdic Girona) disposem del tres tipus d'ones de xoc, que utilitzem en funció de la patologia i la reacció que busquem:
- Radials (Storz Medical Masterpuls), per zones més superficials
- Focals, per zones més profundes:
Richard Wolf Piezo Wave: piezoelectriques, potencia mitja i baixa
Dornier MedTech: electromagnètiques, potencia mitja i alta

Tenim una àmplia experiència en el tractament d'ones de xoc, portem desde 2005 en el sector i hem tractat amb molts bons resultats a milers de pacients, obtenint canvis excepcionals i una milloria en el 70-80% dels casos.

EN QUÈ CONSISTEIX
Les ones de xoc són unes ones acústics d'alta energia generades per un aparell que transforma l'energia cinètica en mecànica. Te el seu origen en la litotrícia (destrucció dels càlculs renals)
Aquests xocs acústics plens d'energia estimulen el metabolisme a la regió del dolor, intensifiquen la circulació sanguínia i donen un impuls directe als mecanismes de reparació del cos, estimulant la capacitat de curació espontània. Això permet que una lesió crònica torni a la normalitat gràcies a la reagudització i a la reactivació de la cèl·lula.

APLICACIÓ
El professional localitza la regió del dolor mitjançant la palpació i les proves complementàries aportades pel pacient. Disposem també d'un ecògraf que ens permet localitzar exactament la lesió per poder ser més efectius i a més veure l'evolució de la patologia. Després d'haver determinat la causa i la regió del dolor, s'inicia la teràpia on es realitzen de 2000-2500 impactes.

INDICACIONS
· Calcificacions.
· Tendinopatia crònica insercional
· Dolors d'espatlla amb limitació de moviment
· Dolor crònic del colze (colze de tenista, colze de golfista)
· Dolor en exercir pressió sobre la ròtula (tendinitis rotuliana)
· Dolors crònics del tendó d'Aquil·les (alquilodinia, haglund-sever)
· Dolor del taló (espoló calcani i fascitis plantar)
· Pseudoartrosis i problemes de consolidació

UNA NOVA ALTERNATIVA
El tractament amb ones de xoc extracorporals és reconegut com un dels procediments més moderns en el tractament del dolor.
Al contrari dels mètodes convencionals de tractament, és possible eliminar directament les causes dels seus dolors en poques sessions amb gran efecte curatiu. És l'alternativa als medicaments, a les infiltracions i, en alguns casos, a la intervenció quirúrgica.

AVANTATGES
· Tractament ambulatori sense medicaments ni operació
· Estalvi de temps (durada de 5 - 10 minuts)
· Gran èxit terapèutic després de 3 - 5 sessions, a realitzar una cada 15 dies.
· En comptes de tractar els símptomes, es tracten les causes
· Elimina calcificacions sense necessitat d'intervenció quirúrgica
· Activa el mecanisme de curació espontani del cos.
· Poquíssims efectes secundaris
· En un alt percentatge, els pacients poden tornar a realitzar el seu esport o treball alliberat de dolor.

 

Formem part de SETOC (Sociedad Española de tratamiento con Ondas de Choque) i apliquem els protocols internacionals.

 

Consultar Publireportatge: Les ones de xoc, una teràpia pionera

 

Indiba

Aparell de radiofreqüència que mitjançant una energia electro-regenerativa permet activar el metabolisme de les cèl·lules restablint el seu equilibri, augmentant la vascularització i la temperatura interna en els teixits de l'aparell múscul esquelètic.
El resultat és una clara acceleració dels processos naturals del cos humà, reduint el dolor del pacient des de la primera sessió.
A més, la capacitat funcional es restableix a causa de la recuperació del moviment, a la normalització del to muscular i l'increment de l'elasticitat.
Al mateix temps, el drenatge produït per INDIBA ajudarà a disminuir la inflamació.
Gràcies a aquest tractament, es redueix considerablement el temps de recuperació.

Ecografia

Sistema de diagnòstic per imatge per valorar lesions del sistema musculo-esquèletic, FMG l’utilitza com a suport en diversos tractaments tant per veure l’estat com l’evolució de patologia. També s’utilitza l’ecògraf per localitzar acuradament les calcificacions en els tractaments realitzats amb les ones de xoc i per ser més precisos al realitzar punció seca, neuromodulació i EPI.

Esport

Fisiomèdic Girona es caracteritza per tractar molts esportistes provinents d'àmbits molts diferents. Una de les nostres prioritats és donar resposta a la individualitat de cada esportista i per això establim programes personalitzats a les necessitats cadascun.

Regeneració i readaptació a l’activitat esportiva:

Per tal de recuperar completament una lesió, regenerem i estimulem a nivell cel·lular mitjançant les diferents tècniques per garantir la millor evolució i reincorporació a la pràctica esportiva: massatge esportiu de descàrrega, indiba, deltatèrmia, punció seca, kinesiotaping, propiocepció i reforçament muscular.


Personal training:

Assessorament esportiu i planificació de programes d’entrenament adequats a les necessitats de cada persona: Pèrdua de pes, manteniment, global streching, guany de massa muscular.

Tractaments última generació

Fisiomèdic Grup amb les últimes tecnologies per millorar la teva salut.

Artromod d'espatlla

Artromot és la màquina de rehabilitació que realitza moviments passius, s'empra després de la cirurgia en la primera setmana post-operatori o després de períodes de inmovilitzacion llargs amb la finalitat de:
• Impedeix l'adhesió del moviment de limitació i rigidesa en les articulacions (artrofibrosis)
• Promou la curació del cartílag articular, tendons, lligaments i teixits tous
• Millora hematoma / reabsorció de líquids
• Redueix el dolor
• Millora el metabolisme
• Redueix el temps d'hospitalització i durada de la teràpia

Fluxe aire fred

El Cryoflow ICE-CT (infraroig) no només refreda l'aire adjacent, sinó que també és el primer equip de crioteràpia que fa servir un sistema (bio-feedback) infraroig, garantint una temperatura constant a la zona tractada.

Deltatèrmia

És hipertèrmia de tercera generació, és la teràpia d'elecció per a les primeres fases del programa de rehabilitació.
En general, el tractament mitjançant hipertèrmia s'indica a les lesions musculars, a les lesions derivades d’un procés degeneratiu articular (artrosi), als traumatismes (contusions, hematomes...) o per sobrecàrregues funcionals (tendinitis, tendinopaties, periostitis...).

Magnetoteràpia solenoïdal

És l'aplicació de camps magnètics continus per tal d'estimular la regeneració tissular (fibromiàlgia, Südeck...) i sobretot a nivell ossi (activar el procés de consolidació òssia, edemes ossis, osteoporosis...)

Ones de xoc

La teràpia consisteix en uns impulsos acústics generats pneumàticament, mitjançant una ona balística accionada per aire comprimit.

Més informació

Compex 3

Aparell d'electroteràpia d'ús professional que ofereix la possibilitat de fer tractaments combinats amb una àmplia gamma de tècniques de rehabilitació i teràpia d'estimulació. S'utilitza per fer escàner muscular, localitzar el punt motor, per desnervats, iontoforesis,...

Làser de canyó

S'aplica a l'organisme energia de l'espectre electromagnètic per facilitar l’activitat bioquímica. Té un efecte antiinflamatori, analgèsic i beneficiós per la cicatrització dels teixits.

Compex Wireless

Una revolució dintre la electroestimulació, un aparell inhalàmbric que permet una col·locació més senzilla i llibertat de moviment durant el tractament.

Indiba

L'energia electro-regenerativa de INDIBA, permet activar el metabolisme de les cèl·lules restablint el seu equilibri, augmentant la vascularització i la temperatura interna en els teixits de l'aparell múscul esquelètic.

Tracciones mecàniques

Aparell que exerceix una tracció progressiva i controlada a nivell vertebral per poder augmentar l'espai intervertebral. Està especialment indicada en radiculopaties (braquialgia i ciatalgia) i per dolors vertebrals (artrosis, discopaties, protusions i hèrnies discals).

Plataforma vibratoria mèdica

Aparell que genera una vibració vertical (no oscil·lació) que en funció de la freqüència fa reaccionar el múscul de manera òptima. Però no només s'utilitza per potenciar la musculatura, sinó també actua favorablement sobre el teixit ossi, sistema nerviós, equilibri hormonal així com el sistema vascular.

Politja cònica inercial

És un dispositiu que utilitza la tecnologia inercial, combinant velocitat i potència per realitzar entrenaments tant analítics com funcionals en qualsevol direcció i adaptats a cada pacient. És una de les màquines que ens permet treballar tant la força concèntrica com l’excèntrica la qual és importantíssima en tots els processos de recuperació muscular.

Pressoteràpia

Consisteix a aplicar determinades pressions d'aire sobre diferents parts del cos, exercint una compressió i un relaxament alternats que actuen de forma molt eficaç en el nostre sistema limfàtic. Aquesta tècnica promou, a més, la recuperació de l'elasticitat cutània i augmenta l'aportació d'oxigen als teixits, facilitant la regeneració tissular.
Un parell de botes, 1 faixí i uns braços amb determinat nombre de càmeres d'aire connectats a un aparell que conté un compressor d'aire s'encarreguen d'administrar aquestes pressions d'aire de manera efectiva al llarg dels membres afectats (cames, abdomen i braços).
La pressoteràpia és un tractament mèdic i estètic que utilitza la pressió d'aire per realitzar un drenatge limfàtic.

Manuthera

Llitera LOJER MANUTHERA per a tractament d'osteopatia que permet un moviment tridimensional. La possibilitat de tracció associada als moviments de flexoextensió i rotació ofereix una nova teràpia manual.

Game Ready

Game Ready estableix un nou estàndard assistencial en la recuperació de lesions i postoperatoris. Un sistema controlat per un microprocessador fa circular aigua i aire gelats per embenats circumferencials, el que permet integrar la compressió i la crioteràpia, d'eficàcia demostrada, com mai s'ha fet abans. Redueix el dolor, la inflor i els espasmes musculars, millora la funció limfàtica i facilita el flux de sang oxigenada. En conseqüència, s'accelera el procés de curació natural del cos.

Lloguer d’aparells

Kinetec

Serveix sobretot per evitar que es produeixin danys deguts a la immobilització, per recuperar ràpidament una mobilitat sense dolor de les articulacions i per afavorir un ràpid procés curatiu amb bons resultats funcionals.

Altres objectius de la teràpia són:
· Millora del metabolisme de les articulacions
· Prevenció d'anquilosi articular
· Una reabsorció més ràpida de vessaments
· Una millor circulació de la sang i del sistema limfàtic
· Prevenció de trombosis i embòlies

Disposem de cinc unitats a la seva disposició.

Magnetoteràpia portàtil

A Fisiomèdic Girona, tens la possibilitat d’emportar-te a casa un aparell de magnetoteràpia que permet poder obtenir uns molt bons beneficis d’aquesta teràpia a casa. És l'aplicació de camps magnètics continus per tal d'estimular la regeneració tissular (fibromiàlgia, Südeck...) i sobretot a nivell ossi (activar el procés de consolidació òssia, edemes ossis, osteoporosis...).

Dispossem de vint unitats a la seva disposició.

HIP TRACK

És un dispositiu neumàtic de tracció de cadera que s'utilitza per:

· Disminuir el dolor i augmentar la flexibilitat.
· Augmenta l'amplitud articular i la relaxació muscular.
· Disminueix la pressió articular i per tant també la degeneració.

S'utilitza per tractar coxartrosis, xoc acetabular, rigidesa de cadera i per tractaments prequirúrgics.

És molt important seguir el protocol marcat per el seu creador Dr. Tony Rocklin, que se li entreguerà i explicarà al centre.

Pni i nutrició

L’evolució humana ha patit en els darrers 10.000 anys una acceleració tan forta que el genoma no ha sigut capaç d’adaptar-se. Els canvis mediambientals, nutricionals i d’estil de vida són massa grans perquè el nostre cos pugui aclimatar-se. Recuperar l’estil de vida on ens vam formar, els nutrients que ens envoltaven i una dosis d’activitat física són claus per recuperar la salut. Patologies cardiovasculars, diabetis tipus II, càncer, al·lèrgies i obesitat estan relacionades directament amb aquests factors.

La Psiconeuroinmunologia (PNI) és la ciència que estudia la interrelació entre el sistema nerviós, immune, endocrí i psicològic per abordar una patologia. Focalitzant-se en el funcionament fisiològic serà bàsic un abordatge nutricional per reprogramar els trastorns i millorar la qualitat de vida. Ruptures musculars, esquinços lligamentosos, inflamacions, etc. necessiten substàncies essencials específiques per facilitar els processos fisiològics. Aquestes substàncies es troben en els nostres nutrients, per tant una correcta alimentació serà bàsica per millorar les lesions i/o processos inflamatoris.

Reeducació postural i ATM

Reeducació postural (RPG) és un mètode de la fisioteràpia que cerca la correcta mobilitat i alineació del cos per evitar els dolors d'esquena. Partint de la individualitat de cada persona, es valora la mioestàtica i dinàmica per dissenyar un tractament global personalitzat mitjançant exercicis, estiraments globals, reprogramació del control motor, treball del core, per resoldre la causa dels dolors o desviacions que es presenten. Estrès, tensió, bloquejos articulars poden desencadenar en patologies de l'ATM (articulació temporomandibular) com ara bruxisme, mal en obrir i tancar la boca, sorolls, etc. Una integració dins de la globalitat formarà part del tractament d'aquestes persones.

Punció seca

La Punció Seca és probablement la tècnica més efectiva pel tractament de contractures, mitjançant únicament l'estímul mecànic d'una agulla (generalment d'acupuntura) tractem els punts de més tensió a nivell muscular (punt gatell) que són els responsables del dolor i de la restricció de mobilitat. Es busca provocar una sèrie d'espasmes per tal reduir la pressió del teixit i així aconseguir la posterior relaxació de fibra muscular. Per ser el més precisos possibles utilitzem l'ecògraf.

Per CreatiusGirona